Perníkové koláčky s mandlemi
Suroviny
- 250 g Med včelí
 - 80 g Cukr moučkový
 - 70 g Piškoty dětské
 - 100 g Mandle
 - 5 g Anýz mletý
 - 50 g Pomerančová kůra
 - 350 g Mouka pšeničná hrubá
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 250 g Cukr moučkový
 - 1 kávová lžička Voda pitná
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 0.5 kávová lžička Amonium
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Skořice mletá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 807 kcal
 - Sacharidy 151 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 46 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 96 g
 - Cholesterol 230 mg
 - Draslík 221.7 mg
 - Vláknina 9351.4 mg
 - Vitamín A 9351.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.9 mg
 - Vitamín E 4.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Med necháme v kastrolu rozehřát. Pokapeme studenou vodou a necháme vychladnout. Poté vmícháme do medu žloutky, cukr, rozdrobené piškoty, amonium, nahrubo nakrájené mandle, tlučený anýz, skořici a nadrobno nakrájenou pomerančovou kůru, naloženou v cukru. Postupně přidáváme mouku a vypracujeme tuhé těsto. Na chladném místě necháme odležet do druhého dne.
 - 
                                2
Těsto rozválíme na plát, formičkami vykrájíme různé tvary, rozložíme na vymazaný a moukou vysypaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a v rozpálené troubě rychle upečeme. Dozdobíme nebo přelijeme bílkovou polevou a necháme oschnout.