Perníková kolečka v čokoládě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 661 kcal
 - Sacharidy 84 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 317 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 127.1 mg
 - Draslík 44.8 mg
 - Vláknina 2680 mg
 - Vitamín A 2680 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy vložíme změklé máslo, přidáme vejce, cukr, med a vyšleháme do pěny. Přisypeme mouku, prášek do perníku, strouhanou citronovou kůru, sodu. Vypracujeme perníkové těsto, které necháme asi 20 minut uležet.
 - 
                                2
Těsto vyválíme na tenčí plát, ze kterého vykrajujeme stejně velká kolečka. Plech vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou, a kolečka na plech vyskládáme vedle sebe. Jedno vejce rozkvedláme v hrnku s troškou vody a kolečka potřeme. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při vyšší teplotě asi 30 miut. Vyjmeme a necháme chladnout.
 - 
                                3
V rendlíku rozehřejeme sádlo, přidáme čokoládu a rozpustíme. Vezmeme vždy dvě kolečka, troškou čokolády je slepíme a pak obě slepená kolečka najednou ponoříme do čokolády. Necháme trochu okapat. Po vychladnutí podáváme.