Batátové lupínky s paprikovým dipem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 260 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 3 ks Paprika zelená
  • 4 ks Brambory sladké (Batáty)
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Nové koření mleté
  • 8 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Kmín drcený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 688 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 278 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 526.3 mg
  • Vláknina 6168.9 mg
  • Vitamín A 6168.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.4 mg
  • Vitamín E 7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané a omyté batáty nakrájíme na tenčí lupínky. Rozšleháme bílky s mletým chilli a novým kořením a namočíme do nich lupínky.

  • 2

    Pečicí plech vymažeme olejem, naklademe na něj lupínky a pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 225°C asi 30 minut.

  • 3

    Paprikový dip připravíme tak, že z paprik odstraníme semena, papriky nakrájíme na malé kostky a promícháme s kmínem a nasekanou petrželovou natí. Oloupaný česnek rozmixujeme a přidáme k okořeněným paprikám, doplníme olejem a směs rozmixujeme. Poté dochutíme solí a octem.

  • 4

    Opečené lupínky osolíme a opepříme. Dip nalijeme do misky a podáváme s lupínky.

Komentáře k receptu