Španělská tapenada se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Olivy černé
  • 130 g Sýr smetanový 65%
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.5 hrnek Rajčata sušená sterilovaná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 313 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 518 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 32.5 mg
  • Draslík 872.2 mg
  • Vláknina 9626.3 mg
  • Vitamín A 9626.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Černé olivy vypeckujeme a nakrájíme nahrubo. Vložíme do mixéru. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno, sušená rajčata nakrájíme na větší kostky a vše přidáme do mixéru k olivám. Obsah mixéru zalijeme olivovým olejem a rozmixujeme.

  • 2

    Do olivové pasty přidáme smetanový sýr, sůl a pepř a znovu mixujeme tak, aby pasta byla co nejjemnější.

  • 3

    Hotovou pomazánku v misce posypeme sekanou petrželkou a podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu