Majonézová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 2 g Sůl
  • 2 g Solamyl - bramborový škrob
  • 2 g Hořčice
  • 250 ml Olej slunečnicový
  • 1 ml Ocet kvasný lihový
  • 1 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 803 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 89 g
  • Sodík 268 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 246.8 mg
  • Draslík 22.3 mg
  • Vláknina 25.3 mg
  • Vitamín A 25.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 34.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse šlehačem vyšleháme žloutky a sůl asi 2 minuty. Postupně přidáváme hořčici, škrobovou moučku (Solamyl) a ocet. Znovu šleháme asi 2 minuty, potom postupně přiléváme olej a stále šleháme ještě asi 1 minutu. Ke konci přidáme citronovou šťávu. Omáčka musí být hladká a jemná.

Komentáře k receptu