Římská omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 40 g Olivy černé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 40 g Kapary
  • 8 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 8 g Sardelová pasta
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 590 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 594 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 60 mg
  • Draslík 61.6 mg
  • Vláknina 4264 mg
  • Vitamín A 4264 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 55.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli, kapary a vypeckované olivy nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme lžíci másla, přisypeme cibuli, necháme zpěnit. Podlijeme trochou vody, přisypeme kapary a olivy, špetku soli a trochu mouky. Vaříme 10 minut, zakapeme octem, přidáme sardelovou pastu, necháme ještě jednou projít varem a odstavíme.

  • 3

    Nakonec vmícháme lžíci másla.

Komentáře k receptu