Olivový dip

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Pepř cayenský
  • 150 g Olivy černé
  • 5 g Pomerančová kůra
  • 150 g Olivy zelené
  • 40 ml Limetková šťáva
  • 125 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 ks Sardelové řezy
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 447 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 2222 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 19.1 mg
  • Draslík 219 mg
  • Vláknina 7402.5 mg
  • Vitamín A 7402.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olivy nasekáme na jemno. Česnek prolisujeme. Opláchneme sardelky, osušíme je a rovněž nasekáme na jemno. Vše dobře promícháme s hořčicí, lístky tymiánu, olejem, pomerančovou kůrou a limetkovou šťávou. Dip okořeníme solí, pepřem a cayenským pepřem.

Komentáře k receptu