Hovězí omáčka s bramborovou čepicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 210 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 70 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 30 ml Olej olivový
  • 150 ml Víno červené
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • 15 ml Protlak rajčatový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 407 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 269 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 81.5 mg
  • Draslík 717.9 mg
  • Vláknina 7042.3 mg
  • Vitamín A 7042.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso pokrájíme na kostky 2x2 cm velké, osolíme, opepříme. Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli zbavíme slupky a pokrájíme na drobné kousky. Houby nakrájíme na plátky.

  • 2

    V hrnci rozpálíme tuk, maso na něm osmažíme do zhnědnutí, poté vyjmeme a dáme stranou, do hrnce vsypeme cibuli a smažíme osm minut. Přidáme žampiony, lehce osmahneme, poprášíme moukou. Přilijeme protlak, vývar a víno, zaprášíme moukou. Do omáčky vrátíme maso a přiklopené dusíme 120 minut. Dle potřeby doléváme vodu. Zatímco se omáčka vaří, dáme povařit na 12 minut nastrouhané brambory do vroucí osolené vody. Uvařené brambory slijeme a necháme okapat. Hotovou omáčku osolíme a opepříme dle potřeby, nalijeme do zapékací mísy a posypeme nastrouhanými brambory, navrch dáme kousky másla. Zapékáme při 190 °C 30 minut.

Komentáře k receptu