Omáčka slezinová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Slanina vepřová
  • 200 g Vepřová slezina
  • 60 g Cibule
  • 10 g Jíška hotová tmavá
  • 3 g Kmín mletý
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 8 g Sůl
  • 3 g Majoránka
  • 400 g Těstoviny vařené (průměr)
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 246 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 897 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 219.6 mg
  • Draslík 304 mg
  • Vláknina 1774.5 mg
  • Vitamín A 1774.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slezinu očistíme a umeleme na masovém strojku. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.

  • 2

    V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli a osmahneme. Přidáme mletou slezinu, podlijeme trochou vody a dusíme 20 minut. Zahustíme jíškou, osolíme, opepříme, přidáme česnek, majoránku a mletý kmín.

  • 3

    Povaříme ještě 5 minut a odstavíme.

  • 4

    Omáčku podáváme k vařeným těstovinám.

Komentáře k receptu