Rajská omáčka od Šroubka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 ml Vývar zeleninový
  • 60 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Ocet vinný
  • 1 ks Nové koření celé
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 ks Citrony
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 333 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 97 g
  • Sodík 917 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 9.4 mg
  • Draslík 1162 mg
  • Vláknina 39881.6 mg
  • Vitamín A 39881.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 99.1 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přes síto vymačkáme šťávu z rajčat do misky, zbytek odložíme. Nakrájíme na kousky cibuli, mrkev, celer, petržel a opečeme 3 minuty na másle.

  • 2

    Přidáme koření, kůru z citrónu a vymačkaná rajčata, podusíme, zaprášíme moukou, znovu podusíme, zalijeme vývarem, octem, vínem, šťávou z rajčat a citrónu, cukrem.

  • 3

    Hodinu zvolna vaříme.

  • 4

    Omáčku přecedíme, podle chuti přisladíme a podáváme k těstovinám, knedlíkům nebo rýži.

  • 5

Komentáře k receptu