Omáčka Grand Veneur

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 180 ml Vývar zeleninový
  • 250 ml Víno portské
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 10 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Džem brusinkový
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 2 polévková lžíce Brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 468 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 334 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 13.8 mg
  • Draslík 1443.6 mg
  • Vláknina 54785.8 mg
  • Vitamín A 54785.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 57.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jarní cibulku očistíme a najemno nakrájíme.

  • 2

    V kastrůlku prohřejeme portské víno, přidáme brandy, kuličky pepře a jarní cibulku, přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se tekutina nesvaří na polovinu.

  • 3

    Potom přilijeme zahuštěný zeleninový vývar, smetanu a ještě 10 minut povaříme. Nakonec do omáčky zašleháme brusinkový džem, máslo, worcester, osolíme a opepříme. Ihned servírujeme.

Komentáře k receptu