Asijská omáčka se zázvorem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 30 g Zázvor celý
  • 50 g Paprika červená
  • 60 g Kečup
  • 40 g Cukr třtinový
  • 30 g Solamyl
  • 40 g Olej sezamový
  • 150 ml Vývar zeleninový
  • 50 ml Ocet vinný
  • 20 ml Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 196 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 315 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 0.7 mg
  • Draslík 139.7 mg
  • Vláknina 2135 mg
  • Vitamín A 2135 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, zázvor očistíme, nastrouháme nahrubo, papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na nudličky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, zázvor, papriku, krátce osmahneme, zalijeme vývarem, ochutíme hnědým cukrem, vinným octem, kečupem, sójovou omáčkou a povaříme. Solamyl rozmícháme v trošce vody, omáčku zahustíme, důkladně promícháme, necháme projít varem a odstavíme. Před podáváním necháme omáčku vychladit.

Komentáře k receptu