Uzená krkovice s ovocno-vínovou omáčkou a medem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Povidla švestková
  • 600 g Uzená vepřová krkovička
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Česnek
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 2 špetka Muškátový květ
  • 1 dl Víno červené
  • 8 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 803 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 302 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 92.1 mg
  • Vláknina 1997.6 mg
  • Vitamín A 1997.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzenou krkovici (bez kosti) omyjeme, dáme do hrnce s 8 dl vody, přidáme celou oloupanou cibuli, bobkový list, nové koření, celý pepř, oloupaný česnek a lžičku soli. Maso pod poklicí pomalu vaříme přibližně 1.5 hodiny do měkka. Maso vyjmeme, vývar přecedíme do druhého hrnce. Švestková povidla rozředíme v misce asi 1 dl teplého vývaru a za stálého míchání je přidáme do scezeného vývaru a pomalu vaříme. Přidáme med, nastrouhanou citrónovou kůru, skořici, roztlučený hřebíček, muškátový květ. V červeném víně rozmícháme dohladka hladkou mouku a za stálého míchání ji přilijeme do omáčky. Dosolíme podle chuti. Omáčku povaříme 2-3 minuty, přidáme maso pokrájené na plátky a necháme přejít varem.

Komentáře k receptu