Rajská omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Protlak rajčatový sterilovaný
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Hřebíček
  • 1 ks cukr
  • 1 ks Paprika
  • 3 polévková lžíce polohrubé mouky
  • 3 polévková lžíce sádla
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 23 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 184.7 mg
  • Vláknina 2132.5 mg
  • Vitamín A 2132.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli, bobkový list a hřebíček vaříme v osolené vodě 10 minut.

  • 2

    Přidáme rajský protlak, pokrájenou zelenou papriku, cukr a povaříme.

  • 3

    V hrnečku rozmícháme mouku s vodou a za stálého míchání zátřepku nalijeme do vroucí omáčky.

  • 4

    Za stálého míchání vaříme 10 minut. Podáváme s vařeným masem, knedlíkem nebo rýží.

Komentáře k receptu