Lutjenica

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 40 g Okurky nakládané
  • 40 g Olej stolní
  • 120 g Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 137 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 180 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 5.6 mg
  • Draslík 27.9 mg
  • Vláknina 724.8 mg
  • Vitamín A 724.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do rajčatového protlaku zamícháme sůl, pepř, olej a cukr. Vše dobře promícháme.

  • 2

    Potom přidáme jemně nasekaný česnek, cibuli a okurky.

  • 3

    Omáčka má řidší konzistenci. Podáváme ji zvlášť v omáčníku.

Komentáře k receptu