Suchá kari pasta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 8 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 4 ks Šalotka
  • 2 ks Chilli paprička sušená
  • 2 ks Citronová tráva
  • 1 ks Galgan
  • 5 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Ořechy burské pražené
  • 1 polévková lžíce Krevetová pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 256 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1263.8 mg
  • Vláknina 7495 mg
  • Vitamín A 7495 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dlouhé lusky chilli papriček zbavíme stopek, podélně je rozřízneme, abychom z nich vyňali semínka, namočíme je poté na 1 - 2 minuty do horké vody, aby změkly. Slijeme vodu a papriky na hrubo nasekáme.

  • 2

    Ve hmoždíři rozdrtíme chilli papričky, citronovou trávu (bílou část) nakrájenou na tenká kolečka, 2,5 cm dlouhý na jemno nasekaný kus galgánu, vytvoříme co nejhladší pastu. Přidáme zbylé suroviny, ještě chvíli třeme a získáme jemnou jednolitou pastu. (V surovinách je garnátová pasta, kterou můžeme nahradit pastou krevetovou.) Česnek a šalotku na jemno rozsekáme, burské nesolené oříšky nasekáme.

  • 3

    Pokud nemáme hmoždíř, můžeme směs rozmixovat. Dle potřeby přidáváme jedlý olej, aby se suroviny lépe spojily.

  • 4

    Hotovou pastu můžeme spotřebovat, nebo jí uchováváme ve vzduchotěsné nádobě. Pasta nám v chladničce vydrží 2 týdny a v mrazničce 2 měsíce.

Komentáře k receptu