Dresink se žloutky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 50 g Majonéza
  • 400 ml Voda pitná
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Chilli paprička
  • 3 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
  • 3 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 370 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 166.8 mg
  • Draslík 536.1 mg
  • Vláknina 3042.2 mg
  • Vitamín A 3042.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve vložíme papriku do trouby a pečeme dokud slupka nepraskne a nezčerná.

  • 2

    Papriku oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme, okurku a šalotku také nakrájíme.

  • 3

    Vajíčka dáme vařit ve vodě.

  • 4

    Mezitím smícháme nakrájenou zeleninu, majonézu, kečup, smetanu, sůl, chilli a pepř.

  • 5

    Uvařená vejce necháme vychladnout, zbavíme skořápky a vyjmeme žlutek, který přes síto prolisujeme do vzniklé směsi, jemně promícháme a dresink vložíme do chladničky, kde jej necháme krátce vychladnout. Poté ihned servírujeme.

Komentáře k receptu