Klasická majonéza podle Ramsaye

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Hořčice v prášku
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 712 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 79 g
  • Sodík 201 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 185.1 mg
  • Draslík 20.3 mg
  • Vláknina 66.3 mg
  • Vitamín A 66.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 12.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce ušleháme 2 velké žloutky z vajec od slepic z volného chovu spolu s bílým vinným octem, anglickou sušenou hořčicí a špetkou soli. Za stálého šlehání pak přiléváme olej a šleháme tak dlouho, až majonéza dosáhne správné hustoty.

  • 2

    Majonézu podle chuti dosolíme mořskou solí a okořeníme čerstvě mletým pepřem.

  • 3

    Hotovou majonézu uložíme do chladničky, kde vydrží 3 dny.

Komentáře k receptu