Zálivka s estragonem pro alergiky na vejce, lepek a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Estragon
  • 2 kávová lžička Cukr moučkový
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 169 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 71 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 3.3 mg
  • Draslík 608.5 mg
  • Vláknina 5217.3 mg
  • Vitamín A 5217.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si čistou sklenici se šroubovacím víkem.

  • 2

    Do sklenice vlijeme olej, přidáme oloupaný a rozdrcený stroužek česneku, moučkový cukr, nastrouhanou kůru z jednoho citronu, šťávu vymačkanou z jednoho citronu, nadrobno nasekaný čerstvý estragon, smetanu. Osolíme a opepříme.

  • 3

    Sklenici zašroubujeme a pořádně protřeseme, aby se všechny ingredience spojily dohromady. Potom necháme minimálně hodinu odležet v chladu. V ledničce vydrží až týden.

Komentáře k receptu