Rajská omáčka Saoussoum crut

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 3000 g Rajčata
  • 100 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Bazalka
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 153 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 94 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 755.9 mg
  • Vláknina 8063.2 mg
  • Vitamín A 8063.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.4 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá a osušená rajčata urovnáme na plech a vložíme do vyhřáté trouby. Několikrát je obrátíme, až se slupka pomačká a odlepí. Potom rajčata oloupeme, zbavíme semínek a rozmačkáme v keramické míse.

  • 2

    K rajčatům přimícháme oloupanou, jemně nasekanou cibuli, nasekanou bazalku a petrželku, oba druhy pepře, sůl a olivový olej. Vše promícháme a uložíme do chladničky.

  • 3

    Olej na omáčce vyvoří ochrannou vrstvu. Omáčku můžeme uchovat při teplotě 4°C nejdéle 6 dnů.

  • 4

    Podáváme na krajících chleba potřených česnekem. Doplníme zeleninou nebo rybami.

Komentáře k receptu