Penne rigate se šunkou a hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 165 g Hrášek mražený
  • 115 g Šunka parmská
  • 350 g Penne rigate
  • 15 ml Olej olivový
  • 150 ml Vývar slepičí
  • 175 ml Smetana čerstvá ke šlehání
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 569 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 278 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 7.5 mg
  • Draslík 22.3 mg
  • Vláknina 260.3 mg
  • Vitamín A 260.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polovinu másla zahřejeme s olejem v hrnci. Jakmile začně máslo pěnit, nasypeme rozmražený hrášek a utřený stroužek česneku. Přilijeme kuřecí vývar.

  • 2

    Přidáme nakrájenou petržel, osolíme a opepříme. Často mícháme, vaříme na mírném ohni 7 minut, dokud se přebytečná tekutina nevyvaří.

  • 3

    Přilijeme polovinu množství smetany a uvedeme do bodu varu. Vaříme, až omáčka zhoustne a dobře spojí hrášek. Odstavíme z plotny, vložíme parmskou šunku a dle chuti dokořeníme.

  • 4

    Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.

  • 5

    Ihned po slití těstovin zahřejeme v hrnci, ve kterém se těstoviny vařily, zbylé máslo a smetanu. Přidáme těstoviny a promícháme, aby se těstoviny obalily smetanou. Nakonec přilijeme omáčku a ihned podáváme.

Komentáře k receptu