Losos v ořechovém župánku se sýrem
Suroviny
- 600 g Losos - filety
 - 100 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Citrony
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.2 dl Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 4 polévková lžíce Ořechy vlašské
 - 4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 534 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 336 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 231.1 mg
 - Draslík 648.1 mg
 - Vláknina 4980.3 mg
 - Vitamín A 4980.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.3 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 38.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté filety z lososa rozdělíme na menší porce, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.
 - 
                                2
Ze smetany, vajec, mouky a mletých ořechů připravíme těstíčko, přidáme nasekanou petrželku a sůl. Těstíčkem protáhneme porce lososa a osmažíme je po obou stranách v rozpáleném oleji dozlatova.
 - 
                                3
Opečeného lososa urovnáme do máslem vymazaného pekáčku, posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme rozpuštěným zbylým máslem.
 - 
                                4
Pokrm zapečeme v rozpálené troubě.