Dýňový dort
Suroviny
- 250 g Cukr krupice
- 175 g Máslo čerstvé
- 225 g Dýně sterilovaná
- 375 g Mouka polohrubá
- 125 g Jogurt bílý
- 175 g Ořechy vlašské
- 350 g Cukr třtinový
- 175 g Máslo čerstvé
- 125 g Piškoty dětské kulaté
- 450 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Koření Orientální
- 1 polévková lžíce Piškoty dětské kulaté
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1213 kcal
- Sacharidy 129 g
- Tuky 74 g
- Sodík 119 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 115 g
- Cholesterol 208.4 mg
- Draslík 316.3 mg
- Vláknina 8548.1 mg
- Vitamín A 8548.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 50.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nejprve si připravíme drobenku: nasekané ořechy smícháme s piškotovými drobečky, cukrem a máslem. Do čtyř forem na dort napěchujeme drobenku. 
- 
                                2Máslo s cukrem ušleháme do pěny, přidáme dýňový kompot nebo vařenou dýňi, mouku, jogurt, míchané koření, vejce a vše promísíme, až je těsto husté. 
- 
                                3Čtyři dortové formy dáme na dva rošty v troubě, tak aby měly nad sebou trochu místa. Na drobenku rozetřeme stejnoměrně těsto a uhladíme. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut. Po 10 minutách přehodíme rošty. 
- 
                                4Hotové placky necháme trochu vychladnout, potom je vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout. 
- 
                                5Jeden upečený plát dáme na plochý tác, ořechovou stranou nahoru, na něj dáme čtvrtinu šlehačky a rozetřeme. Pokračujeme dalšími vrstvami a skončíme plátem těsta drobenkou dolů. 
- 
                                6Povrch dortu ozdobíme kopečky šlehačky a posypeme drobečky piškotů. Dort dáme do lednice. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        