Kávový fondán

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 80

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 120 g Mandle
  • 300 ml Mléko plnotučné
  • 300 ml Mléko zahuštěné slazené
  • 1 kg Cukr třtinový
  • 5 polévková lžíce Káva instantní
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 2 polévková lžíce Sirup kukuřičný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 91 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 14.3 mg
  • Draslík 40.3 mg
  • Vláknina 449 mg
  • Vitamín A 449 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr s mlékem rozehřejeme na mírném ohni a mícháme, dokud se nerozpustí, poté přidáme kakao, kávu, kondenzované mléko a sirup. Přivedeme k varu a šleháme 10 minut metlou.

  • 2

    Směs necháme chvilku chladnout a poté ji třeme do husté hmoty, do níž vmícháme nasekané mandle. Celou směs nalijeme do připravené formy a necháme ztuhnout.

Komentáře k receptu