Ravioli plněné ryzcemi
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 485 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 34 g
- Sodík 525 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 27 mg
- Draslík 142.2 mg
- Vláknina 4137.5 mg
- Vitamín A 4137.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Na suché pánvi opražíme oříšky a nahrubo je nameleme. Ve woku rozpustíme máslo, odstavíme je a vmícháme do něj oříšky. Podle chuti osolíme a opepříme. 
- 
                                2Ryzce nakrájíme najemno a smažíme na oleji doměkka, osolíme, opepříme a podusíme, až se všechna tekutina odpaří. Necháme je vychladnout. 
- 
                                3Vyválíme plátky těsta a vykrájíme kolečka o průměru asi 5 cm. Na plátek dáme lžičku houbové náplně. Okraje těsta potřeme vodou a navrch položíme druhý plátek. Okraje pevně stiskneme a můžeme je také ozdobně seříznout rádélkem se zoubkovaným okrajem. Hotové ravioli odkládáme na plech vyložený čistou utěrkou a necháme zakryté, aby příliš neoschly. 
- 
                                4Ravioli postupně vaříme v dostatečném množství osolené vody, aby se neslepily. Vyjmeme je naběračkou s otvory, necháme okapat a udržujeme teplé, dokud není uvařena poslední dávka. 
- 
                                5Jednotlivé porce posypeme bazalkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        