Ostružinová pěna s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 205 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 35 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 269.8 mg
 - Vláknina 12331 mg
 - Vitamín A 12331 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.7 mg
 - Vitamín E 4.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvé ostružiny očistíme, v sítu promyjeme, necháme odkapat, asi 50 g největších ostružin odložíme na ozdobu. Ostatní rozmačkáme a přes síto prolisujeme.
 - 
                                2
Oloupané mandle nasekáme nadrobno a krátce nasucho opražíme.
 - 
                                3
Čerstvé vychlazené bílky vyšleháme na tuhý sníh, přimícháme cukr s vanilkou, prolisovanou ostružinovou dužinu a dochutíme citronovou šťávou.
 - 
                                4
Ostružinovou pěnu dáme do pohárů, posypeme mandlemi, každý pohár přelijeme lžičkou javorového sirupu, ozdobíme ostružinami a podáváme.