Griliášové řezy s máslovým krémem
Suroviny
- 50 g Mandle
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 120 g Máslo čerstvé
 - 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 50 g Mouka pšeničná hrubá
 - 50 g Ořechy vlašské
 - 100 g Cukr krupice
 - 150 g Džem rybízový
 - 60 g Cukr moučkový
 - 150 g Cukr moučkový
 - 50 g Piškoty dětské
 - 6 ks Vaječný bílek slepičí
 - 6 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 1 špetka Vanilka mletá
 - 2 polévková lžíce Rum
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 780 kcal
 - Sacharidy 86 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 82 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 71 g
 - Cholesterol 406.2 mg
 - Draslík 194.9 mg
 - Vláknina 3809.5 mg
 - Vitamín A 3809.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo smícháme s cukrem, žloutky, vanilkou, nastrouhanou citrónovou kůrou a třeme cca 25 minut. Poté přidáme utlučený griliáš, strouhané mandle, tuhý sníh ušlehaný z bílků, mouku a rozdrobené piškoty.
 - 
                                2
Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, v rozpálené troubě upečeme do zlatova. Necháme vychladnout, nakrájíme na cca 5 cm široké řezy. Polovinu potřeme máslovým krémem, složíme na ně druhou polovinu těsta, řezy dokrájíme. Povrch potřeme rybízovým džemem, posypeme griliášem a pomocí kornoutku dozdobíme hubinkami z máslové nádivky.
 - 
                                3
Na nádivku utřeme do pěny máslo, přidáme cukr, rum, část nádivky odložíme na ozdobení, do zbytku vmícháme griliáš.
 - 
                                4
Griliáš: Na suché pánvi necháme zezlátnout cukr, vmícháme nasekané ořechy, nalijeme na mastný plech a odložíme do chladu. Poté utlučeme a prosejeme.