Mrkev s kokosem
Suroviny
- 350 g Mrkev kořen
- 350 g Pastinák
- 200 g Špenát listový čerstvý
- 90 g Kokosová moučka
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Koření pěti vůní
- 5 ks Kardamom
- 0.5 ks Cibule červená
- 1 stroužek Česnek
- 4 plátek Zázvor celý
- 3 dl Voda pitná
- 2 polévková lžíce Mandle mleté
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Mandle plátky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 499 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 221 g
- Sodík 295 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 890.7 mg
- Vláknina 61670.4 mg
- Vitamín A 61670.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do mísy vysypeme kokosovou moučku, zalijeme horkou vodou a mícháme, dokud nevznikne konzistence mléka. 
- 
                                2Pánev zahřejeme a nasucho opražíme mandlové vločky. Vyndáme je a dáme stranou. Rozpálíme na pánvi polovinu oleje. Rozlouskneme tobolky kardamomu a přidáme se zázvorem do pánve. Smažíme 30 vteřin, přidáme pokrájenou mrkev na kolečka a pokrájený pastinák. Smažíme 3 minuty. Vmícháme směs pěti koření, mleté mandle a přilijeme kokosové mléko. Přivedeme k varu a osolíme. Pod pokličkou vaříme 15 minut. Občas zamícháme. 
- 
                                3Opláchneme a necháme okapat špenát. Odstraníme stonky. Zbylý olej rozehřejeme ve woku a smažíme na něm pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme špenát a osmahneme, dokud nezavadne. 
- 
                                4Kardamom a zázvor vyjmeme z karotky a pastináku, směs osolíme a opepříme. 
- 
                                5Podáváme na špenátových listech posypaných mandlovými vločkami. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        