Thajská kuřecí směs s kešu oříšky
Suroviny
- 450 g Kuřecí prsa
 - 175 g Ořechy Kešu
 - 1 ks Paprika červená
 - 4 ks Chilli paprička sušená
 - 1 hrst Cibulka jarní
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Koriandr celý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 519 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 260 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 72 mg
 - Draslík 1452.7 mg
 - Vláknina 21825 mg
 - Vitamín A 21825 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 50.7 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z vykoštěných kuřecích prsíček odstraníme kůži a přebytečný tuk. Maso nakrájíme na menší kousky a odložíme.
 - 
                                2
Papriku rozkrojíme, odstraníme semínka a pokrájíme na přibližně dvoucentimetrové kousky. Oloupaný česnek rozkrájíme na plátky, chilli papričky nasekáme nadrobno.
 - 
                                3
Ve woku rozpálíme olej a na středním ohni, za stálého míchání, osmahneme dozlatova chilli papričky a česnek. Poté vložíme kuřecí maso, důkladně ho orestujeme, přidáme červenou papriku, můžeme vše podlít trochou vody, vmícháme ústřicovou a sójovou omáčku, cukr, pokrájenou jarní cibulku a pražené Kešu oříšky. Za stálého míchání osmahneme přibližně 1 - 2 minuty.
 - 
                                4
Směs rozdělíme na předehřáté talíře, dozdobíme snítkami koriandrové natě a ihned podáváme.