Madeira chlebíček s mandlovou příchutí
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 564 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 36 g
- Sodík 50 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 157.7 mg
- Draslík 274.2 mg
- Vláknina 4502.7 mg
- Vitamín A 4502.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 5.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mandle spaříme a oloupeme. Větší část - 100 g - mandlí umeleme, zbývající nakrájíme na plátky a ty osmahneme na suché rozpálené pánvi. 
- 
                                2Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní likér, přidáme vejce, vanilkový cukr, změklé máslo, třtinový cukr, mouku, mleté mandle a prášek do pečiva. 
- 
                                3Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta. 
- 
                                4Pokud náš přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny umícháme do těsta ručně v míse a pekárnu nastavíme na 50 minut pečení. 
- 
                                5Pečení kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu a pak už dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá. 
- 
                                6Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně. 
- 
                                7V misce rozmícháme práškový cukr s vodou, touto polevou povrch chlebíčku potřeme a na ni nasypeme plátky opražených mandlí. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        