Chlebíček s ořechy a kávovou příchutí
Suroviny
- 175 g Cukr třtinový
 - 200 g Máslo čerstvé
 - 100 g Ořechy vlašské
 - 200 g Cukr moučkový
 - 225 g Mouka pšeničná hladká
 - 2.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 4 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 1 polévková lžíce Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Káva instantní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 774 kcal
 - Sacharidy 93 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 51 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 66 g
 - Cholesterol 163.1 mg
 - Draslík 324.4 mg
 - Vláknina 2270 mg
 - Vitamín A 2270 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 38.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci pomalu zahříváme 4 polévkové lžíce mléka, do kterého jsme přisypali 2 lžíce instatní kávy. Po rozpuštění kávy necháme mléko zchladnout. Větší část vlašských ořechů nasekáme na jemno, ponecháme si 12 celých půlek na ozdobení.
 - 
                                2
Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní mléko s kávou, přidáme 175 g změklého másla, třtinový cukr, vejce, mouku, prášek do pečiva a nasekané ořechy.
 - 
                                3
Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, zda se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.
 - 
                                4
Pokud přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny mimo ořechů ušleháme ručně v míse do hladkého těsta. Směs dáme do pečicí nádoby, vložíme do přístroje.
 - 
                                5
Pekárnu nastavíme na 50 minut pečení.
 - 
                                6
Pprůběh kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu, poté už jen dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá.
 - 
                                7
Po dopečení přístroj vypneme, v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chlebíček v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme pomalu zcela vychladnout.
 - 
                                8
Než chlebíček vychladne, připravíme si v míse kávový krém. V 1 lžíci vařící vody rozpustíme 1 lžíci kávy. Zbývajících 100 g másla ušleháme do pěny, do ní pak postupně zašleháme moučkový cukr a rozpuštěnou kávu.
 - 
                                9
Krémem chlebíček potřeme, ozdobíme půlkami ořechů a necháme v chladu ztuhnout.