Linguine s pestem a medvědím česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 947 kcal
 - Sacharidy 104 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 520 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 104 g
 - Cholesterol 11.9 mg
 - Draslík 194.3 mg
 - Vláknina 3402.5 mg
 - Vitamín A 3402.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.8 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Medvědí česnek omyjeme a po usušení jeho lístky nahrubo nasekáme. Obyčejný česnek oloupeme a také nahrubo nasekáme. Zhruba 1 polévkovou lžíci piniových oříšků si necháme na finální naaranžování, zbývající oříšky pečlivě rozmixujeme s nahrubo nasekaným medvědím česnekem a česnekem, postupně přidáváme 50 g nastrouhaného parmazánu, trošku soli, pepř a trochu olivového oleje.
 - 
                                2
Do osolené vroucí vody ve velkém hrnci přidáme pár kapek olivového oleje a podle návodu uvaříme těstoviny na skus. Poté slijeme přes síto a dáme okapat.
 - 
                                3
Na pánvi bez použití tuku restujeme zbývající piniové oříšky, dokud nezačnou příjemně vonět. Připravené těstoviny smícháme s pestem, podáváme na nahřátých talířích lehce posypané trochou parmazánu a piniových oříšků, na závěr přizdobíme bazalkou.