Čokoládovo-ořechové kostky
Suroviny
- 300 g Máslo čerstvé
 - 300 g Cukr krupice
 - 225 g Mouka polohrubá
 - 300 g Ořechy vlašské
 - 200 g Čokoláda na vaření
 - 30 g Tuk
 - 150 g Poleva čokoládová
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 hrst Ořechy vlašské
 - 2 polévková lžíce Rum
 - 2 polévková lžíce Pšeničná mouka hrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 732 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 56 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 62 g
 - Cholesterol 114.2 mg
 - Draslík 197.2 mg
 - Vláknina 7553.8 mg
 - Vitamín A 7553.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse rozetřeme změklé máslo a postupně přidáme cukr, vanilkový cukr a jedno po druhém vejce. Vše utřeme do pěny. Zlehka vmícháme mouku, mleté ořechy, nastrouhanou čokoládu a rum.
 - 
                                2
Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. Po upečení má být těsto uvnitř ještě trochu měkké.
 - 
                                3
Těsto ihned po upečení potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a ozdobíme polovinami vlašských ořechů. Necháme vychladnout a před podáváním krájíme na menší kostky.