Řezy s čokoládovým pudingem
Suroviny
- 160 g Máslo čerstvé
 - 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 130 g Cukr moučkový
 - 950 ml Mléko plnotučné
 - 1 ks Ořechy vlašské
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2.5 ks Puding čokoládový
 - 1 ks Kypřící prášek do pečiva
 - 1 špetka Sůl
 - 1 plátek Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Mléko plnotučné
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 3.5 polévková lžíce Cukr krupice
 - 4 polévková lžíce Rum
 - 4 polévková lžíce Rum
 - 2 polévková lžíce Cukr moučkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 462 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 40 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 78.1 mg
 - Draslík 60.2 mg
 - Vláknina 3255.2 mg
 - Vitamín A 3255.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 619.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy prosejeme hladkou mouku s kypřícím práškem do pečiva. Do mouky přimícháme špetku soli, cukr, přidáme kousky změklého másla, 2 čerstvá vejce, rum a mléko. Směs promícháme, krátce těsto propracujeme v míse, pak těsto vyklopíme na pomoučený vál a těsto zpracujeme rukama do doby, až bude hladké, vláčné a nebude se lepit. Trošku si vál pomoučíme, rozdělíme těsto na dva stejné díly. Z každého vyválíme obdélník o síle 1cm. Každý obdélník těsta dáme na plech vyložený pečícím papírem. Nejdříve upečeme dozlatova jedno těsto, potom druhé. Upečené necháme vychladnout. Těsto pečeme přibližně 15 minut dozlatova.
 - 
                                2
Uvaříme čokoládový puding: v hrnci na mléko (nejlépe s dvojitým dnem), přivedeme k varu 800ml mléka. V misce s 150ml mléka rozmícháme 2.5 sáčku čokoládového pudingového prášku s 3.5 lžícemi cukru. Jakmile se začne mléko vařit, přimícháme do něj připravený pudingový prášek a za stálého míchání jej vaříme 1 minutu (podle návodu). Puding odstavíme z plotny, na horký povrch rozetřeme plátek másla, které se teplem rozpustí. Tak se nevytvoří škraloup. Puding pak necháme vychladnout do doby, až bude jen mírně vlahý.
 - 
                                3
Obě studená upečená těsta pokapeme rumem. Na jedno těsto vyklopíme puding, rozetřeme ho, posypeme pokrájenými vlašskými ořechy a na puding položíme druhý plát těsta. Takto připravený dezert odložíme do chladničky na 2-3 hodiny, aby puding zatuhnul.
 - 
                                4
Širokým ostrým nožeme nakrájíme řezy, posypeme je moučkovým cukrem a podáváme.