Pikantní čínské zelí s limetkovým dresinkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 ml Kokosové mléko
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Chilli paprička
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Zelí čínské
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 1 polévková lžíce Arašídy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 400 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 864.4 mg
  • Vláknina 34995 mg
  • Vitamín A 34995 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 86.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme dresink. Do mísy vlijeme limetkovou šťávu, přidáme rybí omáčku a promícháme. Přilijeme kokosové mléko a rozšleháme.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej a za stálého míchání na něm cca 2-3 minuty dokřupava orestujeme na tenké proužky nakrájené chilli papričky. Vyjmeme děrovanou naběračkou a přemístíme na talíř. Do pánve vložíme na tenké plátky pokrájený česnek a max. 1 minutu osmahneme dozlatova. Přidáme k chilli papričkám. Do pánve nasypeme na plátky pokrájené zelené části jarních cibulek a za stálého míchání restujeme 2-3 minuty. Přidáme bílé části cibulek, cca 1 minut osmažíme a rovněž odložíme na talíř.

  • 3

    V hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu a krátce v ní spaříme na nudličky nakrouhané zelí. Několikrát promícháme a scedíme.

  • 4

    Zelí přemístíme do servírovací mísy, přelijeme připraveným dresinkem, promícháme, posypeme drcenými arašídy a osmahnutou zeleninovou směsí. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu