Kuřecí maso s mandlovou pastou a chilli olejem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Ořechy Kešu
  • 400 ml Mléko kokosové
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 10 ks Kafirové listy
  • 0.27 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Olej chilli
  • 4 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • 1 polévková lžíce Mandlová pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 728 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 459 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 128.6 mg
  • Draslík 1302.2 mg
  • Vláknina 3603 mg
  • Vitamín A 3603 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravím kuřecí maso, které omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky nebo kostky. Maso potřeme mandlovou pastou. Opláchneme lístky limetky a nasekáme oříšky kešu.

  • 2

    Na rozpáleném oleji osmahneme kuřecí maso v mandlové pastě. Dále přidáme lístky limetky a chilli olej. Vše pár minut smažíme.

  • 3

    Do pánve přidáme kokosové mléko a dochutíme ústřicovou omáčkou. To vše necháme ještě pár minut prohřát.

  • 4

    Směs před servírováním sypeme nahrubo posekanými oříšky kešu.

Komentáře k receptu