Thajská kuřecí směs s kešu oříšky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Kuřecí prsa
  • 175 g Ořechy Kešu
  • 1 ks Paprika červená
  • 4 ks Chilli paprička sušená
  • 1 hrst Cibulka jarní
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Koriandr celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 519 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 260 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 1452.7 mg
  • Vláknina 21825 mg
  • Vitamín A 21825 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.7 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z vykoštěných kuřecích prsíček odstraníme kůži a přebytečný tuk. Maso nakrájíme na menší kousky a odložíme.

  • 2

    Papriku rozkrojíme, odstraníme semínka a pokrájíme na přibližně dvoucentimetrové kousky. Oloupaný česnek rozkrájíme na plátky, chilli papričky nasekáme nadrobno.

  • 3

    Ve woku rozpálíme olej a na středním ohni, za stálého míchání, osmahneme dozlatova chilli papričky a česnek. Poté vložíme kuřecí maso, důkladně ho orestujeme, přidáme červenou papriku, můžeme vše podlít trochou vody, vmícháme ústřicovou a sójovou omáčku, cukr, pokrájenou jarní cibulku a pražené Kešu oříšky. Za stálého míchání osmahneme přibližně 1 - 2 minuty.

  • 4

    Směs rozdělíme na předehřáté talíře, dozdobíme snítkami koriandrové natě a ihned podáváme.

Komentáře k receptu