Zelí po drávidsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 2 ks Feferony
  • 1 polévková lžíce Čočka jedlá
  • 2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 223 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 58.5 mg
  • Vláknina 5730 mg
  • Vitamín A 5730 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle osmahneme přebranou čočku, nakrájené zelí, omyté feferony a hořčičné semínko. Osolíme a osladíme a necháme dusit pod pokličkou, kterou odkryjeme ještě předtím, než zelí zcela změkne, aby se vypařila voda.

  • 2

    Hotový pokrm posypeme kokosem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu