Těstovinový koláč s kokosem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 160 g Džem meruňkový
  • 100 g Mandle
  • 185 g Máslo čerstvé
  • 20 g Citronová kůra
  • 250 g Cukr moučkový
  • 30 g Kandovaná citronová kůra
  • 70 g Těstoviny Risone semolinové
  • 120 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 g Kokosová moučka
  • 400 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 649 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 136.9 mg
  • Draslík 168.2 mg
  • Vláknina 9386 mg
  • Vitamín A 9386 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Formu na koláč nebo dortovou formu o průměru zhruba 20 cm vytřeme rozehřátým máslem. Dno a boky formy vyložíme papírem na pečení.

  • 2

    Ve vodě vaříme těstoviny podle návodu na obalu 3–4 minuty al dente a pak důkladně scedíme.

  • 3

    Smícháme mouku, kypřicí prášek, kokos, mandle a citronovou kůru.

  • 4

    Džem, máslo (100 g) a cukr zahříváme na malém ohni v hrnci, až vznikne hladká kaše. Vmícháme do ní těstoviny a potom suché suroviny. Na závěr přidáme vejce a těsto vymícháme dohladka. Nalijeme je do formy a pečeme 50–55 minut při 150 °C. Vyzkoušíme špejlí, zda je koláč dostatečně propečený. Před vyklopením z formy jej necháme 10–15 minut odpočinout. Koláč podáváme teplý nebo studený, ozdobený kandovanou citronovou kůrou.

Komentáře k receptu