Míchaná zelenina po jihoindicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 0.5 kávová lžička Garam masala
  • 0.5 kávová lžička Cukr krystal
  • 1 ks Lilek
  • 1 ks Brambory rané
  • 1 ks Dýně
  • 2 ks Cuketa
  • 1 ks Ředkev
  • 2 ks Chilli paprička zelená
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 ks Kokos čerstvý
  • 1 hrst Špenát listový čerstvý
  • 1 hrst Fazolové lusky zelené
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1152 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 89 g
  • Sodík 126 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 94 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 3737.8 mg
  • Vláknina 59302.9 mg
  • Vitamín A 59302.9 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 95.6 mg
  • Vitamín E 9.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu opláchneme pod tekoucí vodou, zbavíme slupek a nakrájíme na tenké plátky. V míse smícháme nastrouhanou dužninu z kokosu, nahrubo rozemleté chilli papričky (červené i zelené), česnek a kmín. Když je směs pořádně promíchaná, zalijeme ji jogurtem a ještě jednou ji zamícháme.

  • 2

    Do hrnce napustíme vodu a uvedeme k bodu varu. Zeleninu do něj vložíme a když je skoro uvařená, ochutíme mletou kurkumou a lístky kari.

  • 3

    Přimícháme kokosovou směs z mísy a přidáme špetku soli. Celou vzniklou směs řádně promícháme a vaříme na mírném ohni, dokud zelenina nezměkne. Když je hotová, zalijeme ji kokosovým olejem a ještě jednou zamícháme. Dochutíme kokosovým mlékem a podáváme.

Komentáře k receptu