Zapékané pomeranče s tvarohovým krémem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 379 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 11 g
- Sodík 58 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 137.5 mg
- Draslík 388.6 mg
- Vláknina 9878.5 mg
- Vitamín A 9878.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 99.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Pomeranče oloupeme, rozdělíme na dílky, zalijeme likérem a necháme marinovat. Tvaroh, žloutky, moučkový a vanilkový cukr, rum, citronovou kůru a šťávu dobře umícháme. Do směsi zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. 
- 
                                2Připravený krém vlijeme do zapékacích mističek vymazaných máslem a navrch položíme marinované dílky pomeranče. Dezert zapékáme v silně vyhřáté troubě dozlatova. 
- 
                                3Podáváme s kopečkem zmrzliny posypané nasekanými oříšky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        