Čokoládová pěna ve sklenici
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 269 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 18 g
- Sodík 44 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 2 mg
- Draslík 298.3 mg
- Vláknina 5487.5 mg
- Vitamín A 5487.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Bílky a smetanu vyšleháme dotuha a dáme do lednice. 
- 
                                2Čokoládu rozpustíme ve vodní lázní. 
- 
                                3Cukr zahřejeme na pánvi se lžící vody a javorovým sirupem. Tuto směs nalijeme po stěně do misky k bílkům a zašleháme. 
- 
                                4Po chvíli zašleháme i rozpuštěnou čokoládu. 
- 
                                5Do šlehačky vmícháme čokoládovou směs. 
- 
                                6Oříšky opražíme nasucho v pánvi a nakrájíme je nahrubo. Smícháme je s rozdrobenými ovesnými sušenkami. 
- 
                                7Do sklenic vrstvíme střídavě sušenkovou a čokoládovou směs a ozdobíme broskvemi a ušlehanou šlehačkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        