Pražené mandle
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 381 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 19 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 265.1 mg
- Vláknina 9150 mg
- Vitamín A 9150 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 9.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mandle spaříme trochou vařící vody, oloupeme, na suché pánvi v troubě osušíme, až jsou hodně horké. 
- 
                                2Do pánvičky dáme svařit cukr s vanilkovým cukrem a vodou tzv. na nit. Vhodíme do něj horké mandle, mícháme, až začnou hnědnout a praskat. 
- 
                                3Poté mandle vysypeme na olejem potřený plech, vidličkou je od sebe oddělíme a dáme do trouby oschnout. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        