Vánoční mandlový marcipán
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 349 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 3 mg
- Draslík 221.1 mg
- Vláknina 7625 mg
- Vitamín A 7625 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 8.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Jemně nastrouhané nebo pomleté oloupané mandle, dáme do menšího hrnce, přidáme 250 g moučkového cukru, 1.5 cl mandlového likéru a mícháme při mírné teplotě tak dlouho, až se ingredience spojí. Pak hmotu dáme na vál, posypeme ho 50 g moučkového cukru a marcipánovou hmotu dobře zpracujeme. 
- 
                                2Vál při zpracování musí být stále trošku posypaný moučkovým cukrem. 
- 
                                3Z marcipánu modelujeme různé tvary nebo si pomůžeme formičkami. Cukroví dáme na plech, který jsme tence vymazali máslem a sušíme ho v mírně teplé troubě - nepečeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        