Čokoládový kmen s krémem a mandlemi
Suroviny
- 110 g Cukr moučkový
- 60 g Máslo čerstvé
- 110 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 20 g Mandle
- 20 g Pistácie
- 240 g Máslo čerstvé
- 20 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 300 g Cukr moučkový
- 60 g Čokoláda hořká
- 7 ks Vaječný bílek slepičí
- 7 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Citronová kůra
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 977 kcal
- Sacharidy 94 g
- Tuky 61 g
- Sodík 101 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 558.4 mg
- Draslík 235 mg
- Vláknina 4314.5 mg
- Vitamín A 4314.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 61.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Z bílků ušleháme tuhý sníh, po lžících do něj zašleháme cukr, přimícháme strouhanou citronovou kůru, žloutky, po kapkách přidáme rozpuštěné, prochladlé máslo a nakonec mouku. 
- 
                                2Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a ve středně vyhřáté troubě rychle upečeme. Na horké těsto položíme pečicí papír, zatočíme jej do závinu a necháme vychladnout. 
- 
                                3Studený závin rozbalíme, papír odstraníme, potřeme čokoládovým krémem a opět zatočíme. Zbytek krému dáme do kornoutku s trubičkou a povrch dozdobíme. Poklademe rozpůlenými mandlemi a posypeme nasekanými pistáciemi. 
- 
                                4Na krém utřeme máslo, přidáme cukr, čokoládu a žloutek a důkladně promícháme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        