Kuře na šafránu s mandlemi
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1129 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 80 g
- Sodík 253 mg
- Bílkoviny 64 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 212.5 mg
- Draslík 888.2 mg
- Vláknina 11419.8 mg
- Vitamín A 11419.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 11.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Mandle spaříme a oloupeme. 
- 
                                2Kuře očistíme a rozdělíme na porce. 
- 
                                3V pánvi rozpálíme olej a na něm porce kuřete opečeme po všech stranách. Pak přidáme trochu šafránu, pepř a sůl, přisypeme nakrájenou cibuli a oloupané mandle, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka. 
- 
                                4V hrnci s dostatečným množství vody uvaříme rýži. Uvařenou rýži přecedíme přes síto a přidáme k měkkému kuřeti v pánvi a vše ještě společně prohřejeme. 
- 
                                5Podáváme teplé, posypané najemno nasekanou petrželovou natí a dochucené kapkou citronové šťávy. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        