Mandlové sušenky řecké
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 861 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 52 g
- Sodík 15 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 84.5 mg
- Draslík 161.6 mg
- Vláknina 6465.2 mg
- Vitamín A 6465.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 56.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Máslo nakrájíme na kousky a v pánvičce nebo v mikrovlnné troubě rozpustíme. Necháme vychladnout, ale ne ztuhnout. 
- 
                                2Do misky vysypeme cukr, přilijeme máslo a vyšleháme na hladký krém. Přidáme vanilkovou tresť a mandle, pěnu zamícháme. Potom přimícháme žloutek, zamícháme, postupně přisypáváme cukr krupici, kypřící prášek a vanilkový cukr. Rukou vypracujeme tuhé a hladké těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a na 30 minut dáme do lednice. 
- 
                                3Plech vyložíme pečícím papírem. Z těsta bereme menší množství a tvarujeme z něho půlměsíčky silné 2 cm a dlouhé 7 cm. Pokládáme je na plech, do středu každého půlměsíčku vpíchneme 1 ks hřebíčku. Naplněný plech vložíme do předehřáté trouby, kde je pečeme přibližně 20 minut. 
- 
                                4Plech vytáhneme z trouby, sušenky necháme mírně vychladnout. Do misky prosejeme cukr moučku a upečené sušenky v něm obalíme. Naskládáme na dezertní talíř a nabízíme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        