Rýže z Bombeje
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 534 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 20 g
- Sodík 77 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 283.8 mg
- Vláknina 10423.5 mg
- Vitamín A 10423.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.4 mg
- Vitamín E 9.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Rýži probereme, opláchneme pod studenou vodou, potom pod horkou vodou. Dáme ji do kastrůlku, osolíme, zalijeme vodou, přiklopíme poklici a na mírném ohni bez míchání dusíme přibližně 15 minut. Měkkou rýži stáhneme z ohně, necháme pod poklici, aby došla. 
- 
                                2Ve větším hrnci rozehřejeme olej a na něm zpěníme kari koření. Přidáme rýži, dochutíme pepřem, glutasolem, zlehka promícháme. 
- 
                                3Do rýže přimícháme předem namočené rozinky, spařené, oloupané a na větší kousky nakrájené mandle. 
- 
                                4Nakonec vmícháme na větší kousky nakrájený ananas a opět vše promícháme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        