Mrkvový salát s mandlemi
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 353 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 314 g
- Sodík 118 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 60.3 mg
- Vláknina 8037.3 mg
- Vitamín A 8037.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.3 mg
- Vitamín E 5.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Příprava zálivky: Citrónovou šťávu dáme do vhodné nádoby. Přilijeme olej, přidáme sůl, pepř. Všechny suroviny dobře rozšleháme. Očištěnou mrkev nastrouháme na jemném struhadle, dáme do misky. Přidáme drobně nasekanou chilli papričku, ihned zalijeme připravenou zálivkou a vložíme do lednice odležet. 
- 
                                2Med zahřejeme v mikrovlnné troubě. Mandle hrubě nasekáme, promícháme s teplým medem, necháme vychladnout. Medové ořechy dáme do misky s mrkvi, přidáme na tenká kolečka nakrájený česnek a promícháme. 
- 
                                3Podáváme na talířích nebo v salátových mističkách. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        