Pečené banány s čokoládou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 776 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 59 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 92.8 mg
- Draslík 506 mg
- Vláknina 15008 mg
- Vitamín A 15008 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.9 mg
- Vitamín E 5.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Na kousky nalámanou čokoládu za stálého míchání rozpustíme v teflonové pánvi. Zvlášť v kastrůlku zahřejeme 150 g smetany, vmícháme ji do vychladlé čokolády. 
- 
                                2V pánvi rozehřejeme máslo, vložíme oloupané a podélně rozpůlené banány. Na mírném ohni je opečeme po obou stranách do zlatova. Před dopečením do pánve přidáme med, citrónovou kůru a šťávu, nakonec přidáme nahrubo rozsekané mandle. Suroviny dobře prohřejeme. 
- 
                                3Banány naaranžujeme na jednotlivé talíře, podlijeme teplou čokoládou a posypeme ořechovou směsí z pánve. 
- 
                                4Každou porci ozdobíme zbylou smetanou, vyšlehanou na tuhou šlehačku, podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        